Дания

Полезна информация за Дания

Дания

Дания – страна на викингите, приказките на Андерсен и невероятната архитектура. Разположена на красивия поолуостров Ютланд и още 400 малки приказни островчета,  Кралство Дания е удивително красива скандинавска страна и една от най-малките държави в Европа.

Дания пленява с богатото изобилие от китни градове и села, величествени крепости и куп интересни исторически паметници.  Дългото й красиво насечено крайбрежие редува приказни широки плажове с малки закътани заливчета и живописни фиорди. Ще останете наистина очаровани от красивите пейзажи и невероятната чистота на всяко кътче от бреговата й линия – всъщност един от основните приоритети на датчаните е да поддържат крайбрежието си безкрайно чисто. Ако искате да се полюбувате на някой от островите, можете да стигнете до там с фериобот или по някой от красивите мостове, извисяващи се над водата. Може би ще ви направи впечатление, че на много места страната е осеяна от огромни бели вятърни генератори, които все повече стават неизменна част от всеки пейзаж. 

Сред всичко това се откроява красивата столицата Копенхаген – един съвременен метрополис, който никога не е забравял своята историята. Завладяващ с великолепната си архитектура, средновековените очарователни улици и изобилие от замъци, музеи и галерии, този прекрасен град крие по нещичко за всеки и ви очаква с нетърпение.