Исландия

Полезна информация за Исландия

Исландия

Земя на леда и огъня – така накратко можем да опишем тази дива и пъстроцветна страна на котрастите. Разположена в северната част на Атлантическия океан, в близост до Полярния кръг, Исландия е островна държава, която днес е една от най-активните вулканични страни в света. Кипящи гейзери, притихнали вулкани, красиви фиорди и кристални ледници – тази уникална страна ни дарява с невероятни гледки и спиращи дъха пейзажи, които остават в сърцата ни завинаги.

Столицата на страната е красивият и оживен Рейкявик, известен с горещите си термални извори и чудесната архитектура, микс от модерни сгради и типични дървени къщи. Именно тук е концентрирана по-голямата част от наслението на острова. Интересен факт е, че градът си осигурява промишлено и битово отопление от термалните си извори.

Ако сте решили да поостанете повече в исландската столица, със сигурност няма да скучаете дори за миг – през деня можете да разгледате музеите и забележителностите на града, да си направите вълнуваща разходка до ледник или да си спретнете имровизирана екскурзия до близкото живописно градче Хверагерди, прочуто като Градината на термалните извори. Любителите на нощните приключения могат всяка вечер да се впуснат в неспирни забавления. Макар и една от най-малките столици в Европа, Рейкявик се слави с активния си нощен живот и изобилието от клубове и дискотеки.