Канада

Полезна информация за Канада

Канада

Необятна, красива и изпълнена с толкова природни чудеса и интересни забележителности, Канада е най-голямата страна в Северна Америка, която ежегодно привлича милиони туристи от различни кътчета на света.

Ако планирате пътуването си до там, със сигурност трябва да включите в обиколката си прелестната столица Отава, която несъмнено е една от най-красивите дестинации на континента. Разположен в красивата долина на река Онтарио, канадският град ще ви заплени с интересната си история и архитектура и нестихващ културен живот, богат на безброй музеи, изложби и различни фестивали и културни събития, които се провеждат през цялата година. Ако пък искате да се докоснете до неповторимата атмосфера на Френска Канада, не пропускайте да се насладите на необикновеното бижу – Квебек Сити, в чието сърце с пълна сила се усеща франкофонската култура. Монреал е също толкова интересен и пленяващ. Изпъстрен с разнообразни етнически групи, във вторият по големина френско-говорящ метрополис в Западния свят по неповторим начин се преплитат елегантния и романтичен облик на старата част с новото и интригуващо лице на модерен Монреал.

Торонто е следващата спирка, която би направила пътуването ви незабравимо – към този вибриращ, космополитен и модерен метрополис, който е икономическият, финансов и културен център на страната, всяка година се стичат милиони любопитни туристи от цял свят. Несъмнено трябва да посетите и едно от най-големите природните чудеса на света – величественият и така мечтан за много хора Ниагарски водопад. Разположен на 130 км от канадския мегаполис, на границата на Канада със САЩ, посещението на това неописуемо красиво чудо на природата със сигурност ще бъде едно от най-силните и незабравими преживявания в живота ви.