Русия

Полезна информация за Русия

Русия

Умопомрачителна със своите внушителни размери, богата история и култура, Русия е разляла цялата си мощ върху огромни територии в Източна Европа и Северна Азия. Можете ли да повятвате, че тази огромна страна граничи с общо 16 страни в Европа и Азия и има излаз на 2 океана и 4 морета? Да, това наистина е така, а мислълта за цялата тази необятност кара човек буквално да настръхне.

Столицата на Русия е прелестната и изящна Москва – град, който остава в сърцата завинаги. Изумителна архитектура, богата история, пищност и могъща сила – всичко това пулсира в сърцето на многомилионната космополитната руска столица, която е мощен икономически, политически и културен двигател на страната. Забележителностите в Москва ще ви оставят без дъх – Червеният площад и прочутият в цял свят прелестен храм Св. Василий Блажени, Мавзолеят на Ленин, величественият комплекс Кремъл, в който са се случвали куп важни исторически събития – това са само част от невероятните места, които трябва да посетите на всяка цена. Руската столица ще ви впечатли и с богатите културни ценности – тук можете да се насладите на уникални театрални постановки, както и опера и балет, които ще оставят спомени у вас завинаги.

Санкт Петербург е другият великолепен град и една от най-големите туристически дестинации, която си заслужава да посетите. Северната Венеция, така често е наричан заради изящните водни канали, които пресичат града. Пищни дворци и крепости, красиви площади и пъстри подредени паркове – обиколката ви из града ще изпълни сърцето ви с истинска наслада. Най-голямата атракция в града е Ермитажът – най-големият в Русия и един от най-старите художествено и културно-исторически музеи в света.