Шри Ланка

Полезна информация за Шри Ланка

Шри Ланка

За малките си размери, Шри Ланка е остров, който ни предлага множество чудеса и едно невероятно разнообразие от атракции и приключения. Брегове, изпъстрени с бели пясъци и екзотична растителност, приказна природа и богато културно наследство. Към всичко това прибавяме топлите и приятелски усмивки на местните жители, вкусната азиатска храна, прекрасните места за отсядане и сравнително ниските разходи по време на престоя ни.

За съжаление този красив тропически рай с гостоприемни домакини е белязан и от лоши събития. Десетилетия наред местните синхали и тамили водят вътрешни борби, които прерастват в гражданска война през 1983 година. Примирието между тях през 2001 г. ускори безпрецедентния растеж в туризма, който за съжаление бе почти спрян заради опустошителното цунами в Индийския океан през декември 2004 г.

Все пак, Шри Ланка успя да се възстанови от последвалата я трагедия – туризмът отново се възражда с бързи темпове, инфраструктурата се подобрява и този привлекателен екзотичен остров е все повече готов да посреща сърдечно своите гости.