Екскурзии Йордания

Полезна информация за Йордания

Йордания
Йордания – тази приказна и величествена земя от Близкия Изток е място за истински авантюристи, които обожават пътешествията и приключенията. Страна на великолепни пейзажи, бедуини, уникални пустинни градове и гостоприемни местни жители.
За много хора Йордания започва и завършва с магическия древен набатейски град Петра. И това не е случайно – без съмнение Петра, която днес е считана за едно от новите Седем чудеса на света, е един от най-впечатляващите и посещавани туристически обекти в Близкия Изток. Тя дори достойно се бори с други световни забележителности като Мачу Пикчу в Перу и уникално красивия Ангкор Ват в Камбоджа за титлата „Изгубения град“.
Освен великолепната Петра, има още толкова интересни места в Йордания, които ще запазят спомен в сърцата ви завинаги. Страната предлага едни от най-дивите приключения в региона и богато разнообразие от приказни забележителности – червените пустиннни пясъци и причудливи скални форми в удивителната пустиня Вади Рум, в която днес полуномадски начин на живот водят бедуински племена, прочутият в цял свят коралов залив Акаба – истински рай за любителите на подводното гмуркане и не на последно място уникалният и единствен по рода си в света воден басейн – безжизненото Мъртво море, в което можете да релаксирате в пълна хармония, четейки книжка, без дори да потънете. Да не забравяме и столицата на страната Аман – модерна, прогресираща, пулсираща, тя е толкова културно различна от типичното възприятие за екзотичния Близък изток. Като прибавим към всичко това сладкогорчивият вкус на кардамонено кафе и ароматната миризма на наргиле, Йордания ще остане страна, за която ще жадувате дълго след завръщането си у дома.