Великолепието на Имперските градове – през Малага

Самолет
София - Маракеш - Казабланка - Рабат - Менкес - Волубилис - Фес - Танжер - Малага - София
8 дни / 7 нощувки
18.10.2022
от 1509 лв.
Дата Цена Запитване
18.10.2022 от 1509 лв. Запитване
Програма

Великолепието на Имперските градове 

през Малага

ПРОГРАМА

Ден 1: (София - Маракеш)
Среща на Летище София, Терминал 1, за директен чартърен полет до Маракеш, изпълняван от BH Air. Кацане на летище в Маракеш. Посрещане на място от фирма партньор, която ще бъде указана във ваучера. Трансфер от летище до хотела и настаняване в хотел Farah Magrib 4* или Diwane 4* (или подобен). Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 2: (Маракеш)
След закуска посещение на градините на Мажоред (по желание срещу доплащане на входна такса от 7 евро) - Историята на градината започва през далечната 1920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Обзорна обиколка на Маракеш. Целият ден ще е посветен на историческото посещение в Маракеш, перлата Юга. Приказно процъфтяващ град разположен в подножието на Високите Атласи и обграден от палмов оазис. Разкоша и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци - всичко това е Маракеш. Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии марокански султани, именно так са съсредоточени по-голямото количество музеи и архитектурни паметници, всеки от който е шедьовър на изкуството. Сутринта ще е посветена за запознанство с: Джамията Кутубия, павилиона Менара, гробищата на султанните от династия Саадид и прекрасния образец на дворцовата архитектура - дворец Бахия. След обяд ще посетите най-цветния пазар в Мароко и знаменития площат "Джема Ел Фна". Това е истински театър под открито небе. Ще видите йоги, змиеукротители, ясновидци, магьосници, търговци на плодове и екзотични подправки. Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до късно се прибират самостоятелно. Вечеря в хотела и нощувка. Възможност за организирана традиционна мароканска вечер в ресторант "Chez Ali" (срещу допълнително заплащане - 45 евро с вечеря и програма и 25 евро програма и напитки).

Ден 3: (Маракеш - Казабланка) (240 км)
След закуска отпътуване за Казабланка. След пристигане в Казабланка обзорна обиколка на града, който е икономическата столица на кралството и най-големият космополитен град, пропит с историятан на Мароко. Посещение на старата Медина и площад на Мохамед V, търговската улица, минавща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930 година. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк "Арабска лига" със своите палмови дървета. Вечеря и настаняване в хотел Casablanka Oum Palace 4* (или подобен). Нощувка.

Ден 4: (Казабланка - Рабат - Менкес - Волубилис - Фес) (360 км)
Закуска в хотела, отпътуване за Рабат и панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец - разглеждане отвън. Пътешествието продължава към Мекнес. След пристигане обзорна обиколка на Мекнес, наричан още "Мароканския Версай". Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. Обиколката продължава към светния град на Мулай Идрис, където ще има време за обяд и бързо посещение на руините на Волубилис. След разходка на руините на Волубилис отпътуване за Фес. След пристигане настаняване в хотел Sofia 4* или Wassim 4* (или подобен). Свободно време и вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 5: (Фес)
Целият ден ще бъде посветен на град Фес - най-старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части: 1. Фес ел Бали - старата част, оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; 2. Фес Ждид - част от новия Фес, включващ т. нар. Мела - еврейски квартал в Мароко, негов еквивалент е европейското гето; 3. Вил Нувел - най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, мадрасата Бу Инания, построена в периода 1 351 - 1 356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената с минарет във Фес и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана - хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко "Ал Карауин", която е построена през 859 г. като мадраса и е един от водещи духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известния Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. След обяд - посещения на типична фабрика за килими. Вечеря и нощувка в хотела Fes Inn 4* или Wassim 4* (или подобен).

Ден 6: (Фес - Танжер) (310 км)
След закуска отпътуване за Танжер. Отбивка към синия град на Мароко Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф. Възникнало е още през 15 век от преселници от Гранада, днешна Испания. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най-впечетляващото е, че това граде е синьо. Обиколката включва разходка из медината, минавайки през дюканчета със занаятчийници, които са характерни само за Шафшаун. Свободно време. След пристигане настаняване в типичен за Мароко хотел Les Almohades 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Ден 7: (Танжер)
След закуска панорамна обиколка в града. Разглеждане на невероятния Танжер с посещение на кралския дворец (отвън) и старата медина. Градът се намира близо до Гибралтарския проток и е един от известните в древността и античността Херкулесови стълбове. Свободно време. Вечеря и нощувка.

Ден 8: (Танжер - Малага - София)
След закуска качване на ферибота за Тарифа (пътуване около 45 минути). Трансфер до летището в Малага за редовен полет на Wizz Air до София.
Допълнителни екскурзии

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:


1. Плащания:
- Авансово плащане от 30 % депозит на човек при записване;
- Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване; 

2. Необходими данни за всички пътуващи:
-  Три имена на латиница по международен паспорт;
-  Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
-  Номер на паспорт и дата на валидност; 
*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.  

3.  Анулационни срокове:
3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 30% от  цената на пътуването.
3.3.Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
3.4.Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;    

Необходими документи: 
- международен паспорт; 
- няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Мароко; 

Важна информация:
За пътуване до Мароко се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини. 

* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 30 дни преди отпътуване).
 
 • Самолетен билет с директен полет на BH Air: София - Маракеш, с включен регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 7 кг. с размери 60х40х30 см.;
 • Самолетен билет с редовен полет на Wizz Air: Малага - София, с включен ръчен багаж до 10 кг. до 55х40х23 см.;
 • Летищните такси;
 • Трансферите описани по програма;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел 4*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Фес в хотел 4*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Танжер в хотел 4*;
 • Посещение и обиколка на Маракеш;
 • Посещение и обиколка на Казабланка;
 • Посещение и обиколка на Рабат;
 • Посещение и обиколка на Волубилис;
 • Посещение и обиколка на Менкес;
 • Посещение и обиколка на Фес;
 • Посещение и обиколка на Танжер;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой;
 • Всички екскурзии по програма се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език;
 • Ферибот Танжер - Тарифа;
 • Медицински разходи при болест и злополука на туриста с покритие до 10 000 евро и асистанс.
 • Общинска такса - 1,76 евро на ден;
 • Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
 • Входна такса за градините на Мажорел – 7 евро на човек – заплаща се на място;
 • Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
 • Регистриран багаж до 20 кг. с размери 149х119х171 см., за полет на Wizz Air: Малага - София – 35 евро (цената подлежи на препотвърждение към датата на записване, както и при промяна на цената от страна на авиокомпанията превозвач);
 • Регистриран багаж до 32 кг. с размери 149х119х171 см., за полет на Wizz Air: Малага - София – 45 евро (цената подлежи на препотвърждение към датата на записване, както и при промяна на цената от страна на авиокомпанията превозвач);
 • Доплащане здравна застраховка за лица над от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева; Доплащане здравна застраховка за лица над от 75 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;
 • Обяди;
 • Напитки;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора; Такса обслужване за екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой;
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпанията начисли такава);

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:


1. Плащания:
- Авансово плащане от 30 % депозит на човек при записване;
- Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване; 

2. Необходими данни за всички пътуващи:
-  Три имена на латиница по международен паспорт;
-  Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
-  Номер на паспорт и дата на валидност; 
*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.  

3.  Анулационни срокове:
3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 30% от  цената на пътуването.
3.3.Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
3.4.Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;    

Необходими документи: 
- международен паспорт; 
- няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Мароко; 

Важна информация:
За пътуване до Мароко се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини. 

* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 30 дни преди отпътуване).