Екскурзия Исландия

Самолет
София - Франкфурт - Рейкявик – Акурейри – Егищадир - Хьофн – Селфос - Рейкявик - Франкфурт - София
8 дни / 6 нощувки
от 3820 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

1 ден   София → Франкфурт → Рейкявик
В 13:55 ч. полет LH 1427 от София. Кацане във Франкфурт в 15:15 ч.  В 21:50 ч. полет LH 868 от Франкфурт и кацане в Рейкявик в 23:30 ч. Трансфер и настаняване. Нощувка в Рейкявик.
2 ден Рейкявик – Акурейри   (закуска)
Закуска. Отпътуване за Акурейри като пътьом ще видите фиорда Боргар, разположен в близост до град Боргарнес в западна Исландия. Въпреки че водите му изглаждат спокойни, фиордът има значителни подводни течения и плитчини, както и множество островчета, в по-голямата си част необитаеми,  Следва един феноменален фиорд, разположен близо до Трьоласкаги (полуостров Трол) – Скага. Скагафиордур е с дължина 40 километра и широчина 15 метра, а на негова територия има две исландски общини, Той е един от най-популярните агрикултурни региони с развито животновъдство. Пристигане в Акурейри.
* По желание и срещу допълнително заплащане: круиз за наблюдаване на морски обитатели – косатки, сини китове и т.н.
 Настаняване. Нощувка.
3 ден Акурейри – езерото Миватн – Детифос (закуска)
Закуска. Отпътуване за водопада Детифос. Смята се за един от най-мощните водопади в Европа, защото водите му падат от 44 метра, а ширината му е 100 м. Това е една и от посещаваните забележителности в Исландия. Самият водопад се образува от водите на река Йокулса и близкия ледник Вайнаокул. След това ще се насладим на природата и гледките около езерото Миватн, откъдето се открива сюрреалистичната визия на геотермалната зона Намаскарт, наподобяваща лунен пейзаж с горещите извори и бълбукащите кални вулкани.
Нощувка в Егилщадир.
4 ден Източни фиорди  (закуска)
След закуска ще се насладите на невероятните и изключително популярни Източни фиорди на Исландия. Пътят ви продължава по крайбрежието, докато стигнем до малкото рибарско селце Джупивогур, където се намира Егин-и-Глетивик или „Яйцaта на залива“ - склуптура от 24 гигантски гранитни яйца, направени от известния склуптур Сигурдюр Гудмундсон в чест на 34 вида птици, които гнездят в района. Ще се разходим до Хенгифос – вторият по големина водопад в Исландия (128 м.), и ще се полюбуваме на водната каскада, която образува Литланесфос.  
Нощувка в Хьофн.
5 ден Ватнайокул и Южния бряг   (закуска)
Закуска. Докато пътувате към Скафтафел в Национален парк Ватнайокул ще се насладите на неповторимата гледка в полето от лава, резултат от минали изригвания. Скафтафел е истински оазис със зелените си дървета и гъста растителност сред леда и черните пясъци. Името на парка идва от названието на самия ледник Ватнайокул, който е най-големият в света. В превод означава „ледник, даващ вода“. Тук е Пещерата на кристалния лед, а след това и известната ледникова лагуна Йокулсарлон, образувана от водите на топящия се изходен ледник Брейтамеркюрьокул, част от Ватнайокул. Преди няколко века ледниковият език е достигал до брега на Атлантическия океан, но постепенно топенето на ледовете е образувало езеро. В наши дни то е най-дълбокото в Исладния със своите 248 метра. Тук е и световноизвестната забележителност - Диамантеният плаж. Въглищеночерните пясъци са покрити с кристал, който блещука в синьо и бяло, създавайки усещане, че целият бряг е от диаманти, а вие сте на сцената на филм. И това е истината, защото съвсем наблизо е било мястото за заснемане на сцена от филма „Джеймс Бонд“.
Нощувка в Селфос.
6 ден   Златния кръг на Исландия  (закуска)
След закуска се отправяте към Гейсир. От неговото исландско име произлиза названието „гейзер“. Тук врялата вода извира от земните недра на височина 60 м. Следва водопадът Селяландс. Златният кръг приключва при водопада Гълфос, чието име в превод означава „златен водопад“. Тук ще видите как златистите мистични пръски на Хвита („Бялата река“) се стелят по Лангьокул („Дългият глетчер“), за да се „стовари“ в каньона. Водопадът е висок 32 метра и е на две нива.
Следва Националния парк Тингветлир (обект на ЮНЕСКО) с голямо значение в геологичен и исторически план. На това място през 930 г. исландците са основали своя парламент – първото демократично правителство в света. Характерното за тази област е, че Средноатлантическия разлом минава през средата на парка, където се срещат Евразийската и Северноамериканската тектонични плочи, а между тях се образува живописна рифтова долина. В Тингветлир се намира и пукнатината Силфра, в която водолазите плуват между двете земни плочи.
Нощувка в Рейкявик.
7 ден  Рейкявик  (закуска)
Закуска. Свободно време.След освобождаване на стаите оставяме багажа си в хотела, където ще ни го пазят, докато стане време за трансфер до летището.
8 ден  Рейкявик  →  Франкфурт  →  София                                                                 
Полет на LH 869 в 00:25 от Рейкявик. Кацане във Франкфурт в 05:55. Излитане в 08:00 с LH 1456 и пристигане в София в 11:10 ч.

 Цена при мин. 2-ма пътуващи
 
човек в двойна стая човек в самостоятелна стая
4098.00 лв. 5243.00 лв.

При мин.от 3 до 6 пътуващи
 
човек в двойна стая човек в самостоятелна стая
3904.00 лв 5103.00 лв


При мин. от 7 до 9 пътуващи
 
човек в двойна стая човек в самостоятелна стая
3820.00 лв. 5019.00 лв.
Хотели
1 н Рейкявик Hotel Klettur 3* или подобен
1 н Акурейри Hotel Nordurland или подобен
1 н Егилстадир Hotel Lake 3* или подобен
1 н Хьофн Hotel Hofn 3* или подобен
1 н Селфос Hotel Selfoss 3* или подобен
1 н Рейкявик Hotel Klettur 3* или подобен
Допълнителни екскурзии
Круиз за наблюдение на морски обитатели като косатки, китове и др. - 78 €/ 153 лв. (заявява се и се заплаща от България);
Самолетни билети с редовен полет на Луфтханза София – Франкфурт – Рейкявик – Франкфурт – София с включени такси, чекиран *багаж до 20 кг с общ размер 158 см и ръчен багаж до 7 кг с размери 23 x 40 x 55 см., тарифа за K икономична класа; Цената се препотвърждава в момента на резервация;
6 нощувки със закуски по маршрута;
Всички трансфери по програмата;
Tранспорт по маршрута с комфортен минибус/ автобус;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
Местен шофьор-екскурзовод на английски език;

 
Допълнителни екскурзии и посещения;
Круиз за наблюдение на морски обитатели като косатки, китове и др. - 78 €/ 153 лв. (заявява се и се заплаща от България);
Доплашане за 4 вечери: 1 в Акурейри, 1 в Егилщадир, 1 в Хьофн, 1 в Селфос – 264 € / 517 лв. (заявява се и се заплаща от България);
Непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, сервитьорите, хотелите   и други лични разходи;  
Медицинска застраховка с покритие до 100 000 лв. (включен риск от COVID-19) за лица до 66 г.:  22.20 лв. и за  лица над 66 г. - 56.40 лв.
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради Covid-19