ОСТРОВ ЗАКИНТОС - ОЛ ИНКЛУЗИВ ПОЧИВКА ЛЯТО 2022

Автобус
остров Закинтос, Гърция
6 дни / 5 нощувки
01.09.2022, 19.09.2022
от 555.00 лв.
Запитване
Начална дата Крайна дата Цена Запитване
01.09.2022 06.09.2022 от 720 лв. запитване
19.09.2022 24.09.2022 от 720 лв. запитване
Програма

1 ДЕН:
Отпътуване от Стадион Васил Левски София в 6:00 часа по маршрут: Кулата - Солун – Верия – Козани – Янина – Патра - Килини / Пелопонес /. Преминава се през  моста РИО – АНТИРИО – един от най-големите в света, окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. Ферибот от Килини до о–ов Закинтос. Трансфер до хотела. Хотел Majestic SPA 4* е в селището Лагана – част от плажната ивица на Националния Морски парк на Закинтос и с най-добър нощен живот на острова. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН:
Закуска. Туристическа обиколка на столицата – Закинтос. Тя включва:  площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музея на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисиос – покровител на о-ва. За да се придобие по-добра представа за красотата ще се качим на хълма Бохали, от където се разкрива прекрасна панорама / в зависимост от големината на превозното средство и проходимостта на пътя /. По пътя обратно към хотела посещение на най-известната и голяма фабрика за зехтин на о-ва Aristeon Olive Press & Museum. Свободен следобяд.  Вечеря.  Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание* обиколен тур на о-ва и  круиз до Сините пещери и Навагио. Сутринта отпътуване от хотела. Първата ни спирка ще бъде  в селището Махирадо – тук ще посетим църквата Агия Мавра от 14 век. Почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на о-ва – над 2000 г.. Пътят продължава до селището Св. Никола, от където групата се качва на малки лодки за круиз в северната и северозападна част на о-ва. Разглеждат се Сините пещери и известният в цял свят залив Навагио. Обратно в автобуса. На връщане в селището Калипадо ще посетим местна винария и ще направим дегустация на вино / посещението на винарната подлежи на пре-потвърждение/.  Обратно в хотела. Вечеря.  Нощувка.

4 ДЕН:
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия отново с лодка в южната част на о-в Закинтос. Това е специална лодка с „прозрачно дъно“, за да може да се видят / при добър късмет / известните костенурки. Разглеждат се също пещерите и залива Кери, о-в Марантониси и др. Обратно в хотела. Свободен следобяд или за туристите, които обичат хубавите плажни ивици – посещение с цел плаж на известния “BANANA BEACH”- пясък, прекрасна вода, хубав бар / чадъри и шезлонги са срещу заплащане /. Вечеря в хотела. Нощувка.

5 ДЕН: З
акуска. Свободен ден. *Възможност за допълнителна екскурзия.Нощувка.

6 ДЕН:
Закуска. В 8:00 ч. се взема обратния ферибот до Килини и отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 


 

Промоционални цени, валидни за резервации направени до 30.04.2022 г.
 

Цена на човек 24.05.2022 18.06.2022 01.09.2022
19.09.2022
В двойна стая 499 лв. 555 лв. 679 лв.
3-ти възрастен в дв. Стая 425 лв. 455 лв. 540 лв.
4-ти възр. В дв. Стая 370 лв. 395 лв. 455 лв.
1-во дете 2 – 4.99 г. 199 лв. 199 лв. 199 лв.
1-во дете от 5 до 11.99 г. 370 лв. 395 лв. 455 лв.
2-ро дете от 2 до 11.99 г. 370 лв. 395 лв. 455 лв.
Единична стая 660 лв. 740 лв. 930 лв.

 

Предимства

Закинтос e третият по големина остров от Йонийската група острови Известен е като островът на костенурките /Caretta Caretta/

В южната част са концентрирани пясъчните плажове. В Западната част се намира Навагио - най-известният плаж на Закинтос, известен от безбройните  картички и рекламни снимки за острова. Навагио,Близо до него можете да видите забележителните Сини Пещери.
Предлагаме Ви програма с настаняване в  Majestic hotel and Spa 4*, намиращ се в селището Лаганас само на 3км от столицата, това е курорта с най голямия плаж  на острова . Лаганас е най-големият и най-оживен курорт на Закинтос.
Плажът на Лаганас е най-дългият на Закинтос, около 9 км плясъчна ивица. Част от плажа принадлежи на Националния Морски Парк на острова. Именно тук през юли и август костенурките Caretta Caretta снасят яйцата си по бреговете в района. Затова на някои места можете да видите заграждения, които пазят яйцата на костенурките. С предлаганите морски разходки ще имате възможността да преживеете вълнуващи срещи с плуващи в кристалните изумрудени морски води костенурки. Тук имате възможност да се насладите на плаж и релакс край морето през деня , а вечерта да се отдадете на забавления , коитото тук се предлагат в изобилие Курорта е изпълненн с хотели, пръснати около плажа или на по-тихи места, отдалечени от оживения център. В Лаганас изобилстват магазини, таверни и ресторанти, предлагащи гръцка и международна кухня.

Други
*За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи само от капитана на кораба – подходящи метерологични условия!

*Забележка: За туристите, които желаят да пътуват със собствен транспорт, от цената се приспадат 140.00 лв. Те нямат включени:  застраховка и  фериботни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  35
Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден документ за самоличност – лична карта или  задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност  от датата на отпътуване за българиски граждани.
 • За деца под 18 години, пътуващи с един родител  или без  родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътуваизвън   България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.
 • За влизането в Гърция и при връщането в България, за освобождаване от карантина, се
 • изисква един от следните  документи / към дата м. Декември 2021 г. /: 
- Отрицателен PCR или антигенен тест.
- Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19 и изтичането на 14-дневен период, след поставяне на последната доза.
- Документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.
 •         Няма визови изисквания, свързани с пътуването.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит 50 лв. при записване. 30% от сумата до 30/04/2022 г.
Пълно плащане: 15 дни преди дата на отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
•          Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.

В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:
 • При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
 • При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!
 • При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни  преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).

Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:
 • От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
 • От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
 • От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:
 1. Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.
 2. Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.
 3. Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:
 • Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или
 • Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.
 1. Смърт на застрахованото лице вседствие на потвърден случай на Ковид-19.
 2. Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече от 90 дни преди началната дата на пътуването.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
 • Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 6.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 12.00 лв за престоя.
 • Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 6.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.

ТРАНСПОРТ:
Автобус и ферибот.

*Програмата е подходяща за хора в неравностойно положение, които могат да се предвижват самостоятелно.

MAJESTIC HOTEL & SPA 4* - описание на хотела

Обща информация:
Хотелът е разположен в сърцето на курортното селище Лаганас, един от най-популярните курорти в Средиземно море. Предлага спокойствие под горещото слънце и чистото лазурно море. Комфорт, стил в съвременен дизайн и топло гостоприемство, просторни стаи, луксозен СПА център, много удобства, отлична кухня, всичко това ще направи престоя ви незабравим.
Хотелът е удобно разположен, близо до нощни клубове, барове и ресторанти. В разгара на сезона, хотелът е изключително подходящ за млади хора и компания.

Местоположение:
О-в Закинтос, курортно селище Лаганас, на 400 м от плажната ивица, на 3 км от летището, на 4 км от град Закинтос и пристанището.

Стаи:
Общо 287 стаи: Double Rooms (~25 кв.м), Family Rooms (~30 кв.м).

В стаите са на разположение: климатик (срещу заплащане), сателитна телевизия, LCD-телевизор, телефон с директно избиране, Wi-Fi достъп до интернет (срещу заплащане), мини хладилник, баня с вана/душ, сешоар, сейф (срещу  заплащане), балкон/тераса.
Double Room Двуспално легло или две едноспални
Family Room 4 едноспални лигла или едно двуспално и две едноспални легла
Тип  допълнителното легло - стандартно.
Стаи за непушачи.
Ежедневно почистване на стаята, смяна на спално бельо - 3 пъти седмично.

Хотелски услуги
 • Басейн - голям басейн с прясна вода
 • Джакузи
 • Интернет - Wi-Fi достъп до интернет на територията на хотела (срещу заплащане)
 • Лекар по заявка
 • Масаж
 • Обмен на валута
 • Паркинг
 • Пощенски услуги
 • Сауна
 • СПА - Закрит басейн, сауна, джакузи, хамам, тропически дуп, скраб, масаж, фитнес зала, маникюр, педикюр, различни процедури за лице и тяло и др.
 • Телевизионна зала
 • Турска баня (хамам)
 • Услуга "събуждане"
 • Фитнес зала
 • Химическо чистене / пералня

Плаж
 • Плажни кърпи срещу депозит + доплащане
 • Пясъчен плаж на 400 м
 • Чадъри срещу заплащане
 • Шезлонги срещу заплащане

За деца
 • Детска площадка за игра
 • Детски басейн с прясна вода

Заведения
 • Бар край басейна
 • Ресторант

Забавления
 • Билярд срещу заплащане

Удобства в стаите
 • Балкон/тераса
 • Вана/душ
 • Климатик срещу заплащане
 • Сателитна телевизия
 • Сейф в стаята - срещу заплащане
 • Сешоар
 • Телевизор
 • Телефон

Допълнителна информация
 • Кредитни карти - Visa, MasterCard, Diners, Amex.
 • Настаняване с домашни любимци не е позволено.
 • Условия за хора с увреждания

Разтояние до плажа
>300 m


 
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 5 нощувки в хотел  Majestic SPA 4*
 • AlL INCLUSIVE пакет – закуска, обяд, вечеря, алкохолни напитки местно производство, наливна бира, филтър кафе, сокове, чай – през целия ден – до 23:00 ч;
 • WI-FI в хотела;
 • Туристическа обиколка на град Закинтос;
 • Такса за моста РИО – АНТИРИО;
 • Фериботни билети Килини – Закинтос – Килини;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  10 000 евро 
 • Пътни, входни и магистрални такси;
 • Водач през цялото пътуване;
 • Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 35 €- възрастен и 30 €  деца до 11.99 г.
 • Разходка с лодка в южната част на о-в Закинтос – 20 €– възрастен и 15 € - деца до 11.99 г.
 • Плаж в друго населено място -  5 €. По желание на групата може да се организира допълнително посещение на Закинтос град - 5 €.
 • Курортна такса в размер на 3 € на стая, на нощувка – заплаща се лично от туристите на рецепция при настаняване.
 • Доплащане за застраховка за лица над 70 г;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване".