Почивки Непал

Полезна информация за Непал

Непал

Непал – една необикновена и омагьосваща страна, застанала под покрива на света. Страна на изумително красиви пейзажи, безкрайни снегове, древни храмове и усмихнати хора. Наричат я още убежище на Боговете и това не е случайно – природата е дарила тази уникална земя с просторни запленяващи равнини, покрити с гъста джунгла и богат животински свят и осем от най-високите върхове на планетата, които просто ни карат да настръхваме.

Тук са магическите Хималаи и мечтаният връх Еверест, привличащи безброй смели алпинисти от различни кътчета на света. Непал е сред най-бедните страни по света, но въпреки това туристите, които идват тук, привлечени от изкушението да се впуснат в необикновени приключения, остават еднакво запленени не само от страната, но и от приятелското отношение и откритостта на местните хора.

Непал е удивително разнообразна страна, която действително предлага по нещо за всеки. Често само едно пътуване през тази необикновена страна се оказва недостатъчно. Първото нещо, което повечето туристи започват да правят след завръщането си, е да планират следващото авантюристично пътуване до земята под покрива на света.