Почивки Сърбия

Полезна информация за Сърбия

Сърбия

Страна на живописна природа, исторически забележителности и древни културни традиции, съхранени и до днес, Сърбия се превръща във все по-посещавана туристическа дестинация не само заради стратегическото й местоположение, но и заради всички тези нейни богатства. Застанала на кръстопътя между Западна и Източна Европа, през територията на западната ни съседка минават важни международни пътища, свързващи Стария континент с Близкия Изток, Азия и Африка.

Ако все още не сте посещавали столицата на Сърбия, Белград, непременно го направете – това е един енергичен град, пленяващ със своята архитектура и история, интересни музеи и нестихващ нощен живот. През красивия град живописно се стичат двете реки Сава и Дунав, по протежението на които ще видите изобилие от плаващи кафенета, ресторанти и нощни клубове – там можете да отдъхнете с наслада след изтощителна разходка из града.

Друга популярна дестинация е вторият по големина град – Нови Сад. Разположен в северната част на Сърбия, в областта Войводина, градът е прочут с най-големия музикален фестивал на Балканите – Exit. Всяка година той се провежда на най-впечатляващото място в града -величествената крепост Петроварадин, която побира умопомрачителния брой от 100 000 души, дошли от различни кътчета на Европа, за да станат част от това уникално музикално събитие.

Ако пък сте любители на зимните приключенията, се насочете към някои от куротите в Златибор и Копаоник – тук можете да прекарате както незабравима ски ваканция, така и лятна почивка, изпълнена с приятни раазходки и походи.