Метеора-Солун-Вергина-Едеса-Паралия Катерини от Варна и София-Автобусна програма за 2 нощувки - NEWWAVE.BG

Метеора-Солун-Вергина-Едеса-Паралия Катерини от Варна и София-Автобусна програма за 2 нощувкиГърция

От 185лв. на човек за 2 нощувки
Валидност на офертата 62 дни 9 часа 55 минути
Пакет от 2 нощувки! Екскурзия до Гърция с обиколки на Метеора-Солун-Вергина-Едеса-Паралия Катерини от Варна и Бургас /22.05.2020 - 26.05.2020/ Само сега с отстъпка за ранни записвания!

Идеален за:

bus
Обобщение

Метеора - Солун - Вергина - Едеса - Паралия Катерини

С тръгване от * Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Севлиево и София

Държава: Гърция

Времетраене: 3 дни/ 2 нощувки

Дати: 22.05.2020 – 26.05.2020 / 04.09.2020 – 08.09.2020 / 08.10.2020 - 11.10.2020

Цена от София: 185 лв. на човек с отстъпка за ранни записвания до 20.03.2020г. 


Маршрут : * Добрич - Варна - Шумен - Търговище - Велико Търново - София - Калабака - Метеора - Едеса - Вергина - Солун


ПРОГРАМА

1 ден - Варна – Шумен

Отпътуване от Варна около  22.30 ч;

От Шумен * 23:00 ч. / За група от 12 човека и нагоре отпътуването от Шумен се осъществява от ОМВ до магазин БИЛА, за бройка по малка от тази автобусът взима туристите от 5-ти километър/

2 ден - Търговище - Велико Търново - Севлиево - София - Вергина - Едеса  

От Велико Търново Автогара Юг – в 01.30 ч. / От Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт около 02:30 ч. / От София пл.Александър Невски около 05:30 ч. Преминаване на границата Кулата – Промахон.

Водния град – Едеса. Един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Ако бяхте дошли в Едеса преди ХIV в., на върха на платото щяхте да видите езеро. В края на века то преляло и дало началото на реките и на водопадите. Водопадът Каронос е най-големият и най-посещаваният в Едеса. Градската община го е опасала със стълби, пътеки, амфитеатрални пейки и художествено осветление. Свободно време. Отпътуване за Вергина и посещение на гробницата на Филип Македонски. Вергина е първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски. Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотела. Нощувка

3 ден – Паралия Катерини – Метеора – Долината Темпи с извора на Афродита и скалната църква «Света Параскева «  

Закуска. Ранно Отпътуване Скалните манастири Метеори. По пътя посещаваме долината Темпи, в подножието на Олимп и чудотворните „извори на Афродита” с лековита и светена вода. Ще посетим и скалната църква „Св. Параскева”. След кратка фото пауза отпътуваме за Метеора - там, където небето среща земята. От някога двадесет и четирите манастира в Метеора днес действащи са само шест. Метеорите са една от най-големите групи манастири след Атон. Датират от 11в., когато се заселват първите отшелници там. Обявени са от ЮНЕСКО като уникален феномен на културното наследство. В манастирите се съхраняват уникални фрески, икони и стринни реликви. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. /Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена – 3 евро на манастир/. Надвечер връщане в хотела. Вечерта * По-желание Гръцка вечер в таверна с бузуки, танци и вечеря. Нощувка.

4 ден – Паралия Катерини – Солун – България

Закуска. Отпътуване за Солун около 08:30 ч. Пристигане в пристанищния град около 09:30 ч. Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на града с екскурзоводско обслужване - Бялата кула - символ на града; църквата "Св. св. Кирил и Методий"; площад "Наварино" с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта "Ептапиргио" с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата "Св. Димитър" - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време за обяд в крайморските таверни или ароматно гръцко кафе. Отпътуване за България. Пристигане в съответния град вечерта /във Варна около 01:30 рано сутринта на следващия ден/

 Цени по ранни записвания до 20.03.2020 г.

Отпътуване от :

На човек в двойна стая /тройна стая

Доплащане за единична стая 

 Дете 02-11.99 г. с двама възрастни  

Варна / Шумен

199 лв

65 лв

150 лв

Търговище / Велико Търново / Севлиево

190 лв

65 лв

140 лв

София

185 лв

65 лв

130 лв

 • Възможност за отпътуване от Добрич при мин.брой участници 12 човека – доплащане 10 лв. в двете посоки
 • Отпътуване от град Добрич при по малко от 12 човека  – доплащане 15 лв на човек в двете посоки

Пакетанaта цена е в лева на човек и включва:

 • транспорт с лицензиран автобус
 • 2  нощувки със закуски  в хотел 3* в Паралия Катерини
 • медицинска  застраховка за лица до 65 год.
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут и престоя
 • Панорамна обиколка на Солун
 • Екскурзия до Вергина гробницата на Филип Македонски и Водния град Едеса с неговите водопади

Цената не включва:

 • Екскурзия до Метеора, долината Темпи и извора на Афродита – 15 евро / 30 лв /
 • входни такси за скалните манастири (около 3 EUR за всеки манастир);
 • входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (12 EUR);
 • Гръцка вечер с вечеря в традиционна таверна с бузуки музика - 25 EUR /при мин.брой туристи 20 човека/
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 75 г. – 6 лв / 75г. – 80г. – 8.00 лв
 • Такса престой в Гърция /в сила от 01.01.2018/ от 0.5 евро до 1.5 евро в зависимост от категорията на хотела на стая на ден /заплаща се на екскурзовода по време на пътуването/.

Забележка :

 • Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително от България в офиса на Агенцията.
 • Програмата е предварителна и може да търпи промени в хода на екскурзията без това да ощетява туристите или да отпадат обекти.
 • Входните такси на обектите са актуални към момента на изготвяне на програмата и ТО не носи отговорност ако в последствие бъдат променени от съответния обект.
 • Местата в автобуса са по реда на записване /по датата на сключване на договор за организирано пътуване и внесено капаро/

Mинимален брой участници: 35

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута. 

За лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие на акт за раждане. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването. 

 
Тръгване от Тип настаняване 22.9.2018 24.09.2018 12.10.2018 14.10.2018 09.11.2018 11.11.2018
Бургас Цена възрастен в двойна/тройна стая:  198 лв. 198 лв. 198 лв.
Цена на дете до 12 г. : 185 лв.  185 лв. 185 лв.
Варна Цена възрастен в двойна/тройна стая:  227 лв. 227 лв. 227 лв.
Цена на дете до 12 г. : 214 лв. 214 лв. 214 лв.

* Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 % 
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО


Референтен номер на програмата: DI1N

Програма: 

1-ви ден:

Отпътуване в 03.30 ч. от Варна**, ул.“Антим I“; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х-л „Булаир“ през ГКПП Капитан Петко Войвода, Свиленград-Орменио, почивки по пътя. Пристигане в Кавала – разглеждане на стария град „Панагия” – старата византийска крепост, къщата и паметника на Мехмед  Али, сградата “Имарет”, аквадукта „Камарес”, построен от Сюлейман Великолепни. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване в хотел 2/3*. Нощувка.

2-ри ден:

Закуска. Отпътуване за Метеора – комплекс от скални манастири, разположени над градчето Каламбака, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Разглеждане на най-големия манастир: „Преображение Господне” (Великият Метеор), свободно време. /При възможност и желание посещение и на втори манастир/. Фото-пауза на място с очарователна гледка към отделената скала, върху която е разположен манастира „Св. Троица”. Посещение на фабрика за икони с прилежащ магазин за сувенири. Отпътуване обратно за хотела. Почивка по пътя в долината Темби, където има възможност да се посети скалната църква „Света Параскева” и извор с лековита вода, намиращи се в непосредствена близост до изворите на Афродита. Отпътуване и пристигане обратно в хотела. По желание и срещу доплащане посещение на бузуки-таверна с жива музика и вечеря. Нощувка.

3-ти ден:

Закуска. Отпътуване за Солун. Автобусна обиколка на града с местен екскурзовод на български език: Бялата кула – символ на града, паметниците на Филип ІІ и Александър Македонски, Арката на римския император Галериус – построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа над персите, Ротондата, крепостните стени на Солун с прекрасна панорамна гледка към града и целия Термически залив, църквата “Св. Димитър” с криптата, където се пазят мощите на Свети Димитър. Свободно време в търговската част на града. Отпътуване за България – почивки по пътя. Свободно време за покупки на бившия безмитен гръцки магазин. Около полунощ пристигане в Бургас.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус; 
 • Пътни и гранични такси;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3* на Олимпийската Ривиера;
 • Пешеходна обиколка на старата част на Кавала;
 • Екскурзия до манастирите на Метеора и скалната църква Св.Параскева;
 • Обиколка на Солун с местен екскурзовод на български език;
 • Водач от агенцията по време на пътуването;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 €  за лица на възраст до 69.99 г.


Условия за резервации:

1. Предоставяне в писмен вид( чрез нашата резервационна система или до reservations@newwave.bg) имената на всеки турист, изписани на латиница по документ за самоличност и дата на раждане.

2. Заплащане на 60 % авансов депозит до 1 раб. дeн, след като получите нашето потвърждение на заявената от Вас резервация на електронната Ви поща.

3. Доплащане на пълната сума до 20 дни преди датата на настаняване

Условия за промени и анулации:

1. За анулации до 45 дни преди датата на настаняване- такса резервация в размер на 50 лв.

2. За анулации от 44 до 30 дни преди датата на настаняване-40% от общата стойност на резервацията.

3. За анулации от 29 до 20 дни преди датата на настаняване-70% от общата стойност на резервацията.

4. За анулации 19 и по-малко дни до датата на настаняване, неявяване в деня на настаняване( No Sow), преждевременно прекратяване на престой- 100 % от общата стойност на резервацията.

5. Всички промени на лични данни на туристи, дати на престой и смяна на място на настаняване са възможни до 30 дни преди датата на настаняване

За всяка промяна се дължи такса в размер на 20 лв.

* Препоръчваме да се подсигурите със застраховка “Отмяна на пътуване”, която можете да заявите в следващата стъпка от резервацията Ви.

Важна бележка: всяка заявена, потвърдена и заплатена(частично или изцяло) резервация се счита за приемане на нашите правила за анулиране, промени и плащане по тази оферта.


Референтен номер: NIR01

Карта
Детайли

Отпътуване от Варна за Гърция и обратно

ПРОГРАМА

1 ден - Варна – Шумен

Отпътуване от Варна около  22.30 ч /

От Шумен * 23:00ч./ За група от 12 човека и нагоре отпътуването от Шумен се осъществява от ОМВ до магазин БИЛА , за бройка по малка от тази автобусът взима туристите от 5 – ти километър /

2 ден – Търговище - Велико Търново - Севлиево – София – Вергина – Едеса  

От Велико Търново Автогара Юг – в 01.30 ч. / От Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт около 02:30ч. / От София пл.Александър Невски около 05:30ч. Преминаване на границата Кулата – Промахон.

Водния град – Едеса. Един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Ако бяхте дошли в Едеса преди ХIV в., на върха на платото щяхте да видите езеро. В края на века то преляло и дало началото на реките и на водопадите. Водопадът Каронос е най-големият и най-посещаваният в Едеса. Градската община го е опасала със стълби, пътеки, амфитеатрални пейки и художествено осветление. Свободно време. Отпътуване за Вергина и посещение на гробницата на Филип Македонски. Вергина е първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски. Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотела. Нощувка

3 ден – Паралия Катерини – Метеора – Долината Темпи с извора на Афродита и скалната църква «Света Параскева «  

Закуска. Ранно Отпътуване Скалните манастири Метеори. По пътя посещаваме долината Темпи, в подножието на Олимп и чудотворните „извори на Афродита” с лековита и светена вода. Ще посетим и скалната църква „Св. Параскева”. След кратка фото пауза отпътуваме за Метеора - Там, където небето среща земята. От някога двадесет и четирите манастира в Метеора днес действащи са само шест. Метеорите са една от най-големите групи манастири след Атон. Датират от 11в., когато се заселват първите отшелници там. Обявени са от ЮНЕСКО като уникален феномен на културното наследство. В манастирите се съхраняват уникални фрески, икони и стринни реликви. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира./ Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена – 3 евро на манастир/. Надвечер връщане в хотела. Вечерта * По-желание Гръцка вечер в таверна с бузуки, танци и вечеря. Нощувка.

4 ден – Паралия Катерини – Солун – България

Закуска. Отпътуване за Солун около 08:30ч. Пристигане в пристанищния град около 09:30ч. Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на града с екскурзоводско обслужване - Бялата кула - символ на града; църквата "Св. св. Кирил и Методий"; площад "Наварино" с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта "Ептапиргио" с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата "Св. Димитър" - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време за обяд в крайморските таверни или ароматно гръцко кафе. Отпътуване за България. Пристигане в съответния град вечерта /във Варна около 01:30 рано сутринта на следващия ден /

/ за престой на човек
Продължете

ПРИЕМАМ БИСКВИТКИТЕЗа да Ви представим нещата по-добре, този сайт използва бисквитки. Използвайки тази страница Вие се съгласявате с използването на бисквитки. В публикуваната политика за бисквитките може да прочетете и да научите за използването им. Вижте политиката за