Пустинно приключение в Тасили(9-дневна, 8 нощувки) - NEWWAVE.BG

Пустинно приключение в Тасили(9-дневна, 8 нощувки)Алжир

От 0лв. на човек за 8 нощувки
Валидност на офертата -23 минути
5 нощ. в стандартни хотели в Алжир и Джанет, 3 нощ. в палатки ► закуска в Алжир и всички хранения в Джанет и пустинята ► готвач и къмпинг оборудване от ден 2 до ден 5 ► минерална вода ► транспорт според програма в автобус с климатик или миниван и с 4х4 от Джанет ► входни такси ► англоговорящ локален гид ► покана за виза

Идеален за:

bus
Обобщение

Тасили н'Ажер е планински масив в алжирската част на пустинята Сахара. Това е огромно плато в югоизточен Алжир с площ 72 000 квадратни километра. Тасили н'Ажер е част от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и покрива огромна площ от пустинния пейзаж, простиращ се от границата между Нигер и Либия на север и на изток от Джанет до Илизи и Амгуид. Районът около Джанет се отличава с високите си пясъчни дюни, прекрасните си каньони, вълшебните „каменни гори”, старите ксари, оазиси, палмови гори и естествени извори. Тасили н'Ажер се прочу през 30те години на 20ти век, след като там бяха открити следи от древно каменно изкуство. През годините над 15000 петроглифа и рисунки са били идентифицирани в района. Тасили н’Ажер предоставя на археолозита богата информация за живота там през неолита чрез множеството каменни инструменти, артефакти, керамични съдове и погребални могили открити там.
Това шестдневно приключение разкрива най-доброто, което Сахара може да предложи. Ще пътувате в сърцето на пустинята, където плодородните оазиси контрастират с огромни пясъчни дюни, преди да се отправите към бялата столица Алжир и крайбрежния град Типаза.

Забележителности:
♦ Над 15000 рисунки и гравюри датиращи от 6000 г. пр. н. е. – част от световното културно наследство на ЮНЕСКО
♦ Белият град Алжир със небезизвестния квартал Касба, който е включен в списъка на ЮНЕСКОПРОГРАМА:

Ден 1. Пристигане в Алжир

Пристигане и посрещане на летището в Алжир. Панорамна обиколка на града. Посещение на центъра на града, Паметника на мъчениците и Голямата поща на централния площад. Вечеря и трансфер до летището за вечерен полет към Джанет.


Ден 2. Джанет – Ел Бердже

Пристигане в Джанет и трансфер до хотела за настаняване и почивка. Късно потегляне към Ел Биред, където ерозията е допринесла за формирането на изумителния пейзаж изпълнен с каменни и пясъчни образувания, които постоянно се променят.

В една от долините, най-вероятно ще се натъкнем на номадски лагер. Вечеря и нощувка на палатки.


Ден 3. Ел Бердже – Тинмерцуга

Закуска и потегляне от платото Тадрарт, където ще открием както множество пясъчни и каменни образувания, формирали се през годините, така и огромни пясъчни дюни с най-различни цветове. Ще посетим археологически находки, показващи ни рисунки от епохата на неолита, както и други следи от праисторическия човек. Вечеря и нощувка на палатки в подножието на Голямата дюна в Тинмерцуга.


Ден 4. Тинмерцуга – Ин Джарен

Пейзажът днес отново ще ни изненада с множеството скали, долини и пещери, където праисторическите хора са живяли и изобразявали най-различни представители на животинския свят по стените. Докато прекосяваме каньона, ще посетим и някои от тези скални рисунки. Вечеря и нощувка на къмпинг около голям огън.


Ден 5. Ин Джарен – Тин Ресу – Тигаргарет – Джанет

Потегляне сутринта, през една от най-красивите отсечки на този тур. Минаваме през Тин Ресу, където ще видим известната скална рисунка изобразяваща лов на лъвове. Обяд и посещение на Тигаргарет, чийто пейзаж търпи непрестанни промени, както и на находката позната като „плачещите крави”. Вечеря придружена от традиционна музика и нощувка в хотел в Джанет.

 

Ден 6: Джанет - Дидер - Ихрир

Пустинното ни приключение продължава през Дидер, известен с петроглифите си, до оазиса Ихрир, където оставаме да пренощуваме.


Ден 7. Ихрир – Исендилен – Арг Адмер – Тикубавине – Джанет

Рано сутринта потегляме към Исендилен, където посещаваме каньона и езерата, с които е познат регионът. Обяд и посещение на Тикубавине – вълшебен лабиринт от каменни образувания. Пътешествието днес приключва в Арг Адмер, където може да се насладим на величествените пясъчни дюни. Вечеря и нощувка в хотел.


Ден 8. Джанет – Алжир 

Сутришен полет  до Алжир,  трансфер до хотела за настаняване и почивка.


Ден 9. Заминаване

Трансфер до летището и заминаване


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ И ЦЕНИ:

Гарантирани заминавания!

  • 23.02.2019-Цени на човек в лв.: 2215 лв.
  • 23.03.2019-Цени на човек в лв.: 2215 лв.
  • 30.03.2019-Цени на човек в лв.: 2215 лв.
  • 30.04.2019-Цени на човек в лв.: 2215 лв.


Цената включва: ► 5 нощувки в стандартни хотели в Алжир и Джанет, 3 нощувки в палатки ► закуска в Алжир и всички хранения в Джанет и пустинята ► готвач и къмпинг оборудване от ден 2 до ден 5 ► минерална вода ► транспорт според програма в автобус с климатик или миниван и с 4х4 от Джанет ► входни такси ►  англоговорящ локален гид ► покана за виза

Цената не включва: ► самолетни билети Алжир – Джанет ► застраховка ► бакшиши и лични разходи ► ястия и напитки, които не са включени в програмата ► виза

Цени на допълнителни услуги: ► полет Алжир – Джанет (около 400 лв/ юни 2018) ► единична стая: 350 лв ► допълнителни нощувки в хотела в Алжир: при запитване

Виза: Всички европейски жители се нуждаят от виза за да посетят Алжир. Моля свържете се с нашите консултанти за разяснения относно алжирската виза. Ще ви бъде подсигурена покана, за което ще се нуждаем от цветно копие на паспорта Ви.

Практическа информация: Вземете със себе си евро или щатски долари на банкноти, тъй като плащането с карта е почти невъзможно, а банкомати има само в по-големите градове. Снимането на правителствени сгради е напълно забранено. Избягвайте също така да снимате и хора (особено жени и деца) освен ако не са ви позволили предварително. Жените туристи трябва да се обличат скромно.


Условия за резервации:
депозит в размер на 50% от стойността на пакета и и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 45 дни преди обявената начална дата на отпътуване.
Промени и поръчване на допълнителни услуги:
В случай, че друго не е уговорено важат следните правила: за период по-дълъг от 30 дни преди заявеното пътуване или услуга, промяна на самолетен билет и/или наземна организация, които все още не са окончателно платени се заплаща такса-услуга в размер на 65 евро на човек. Трябва да се има предвид, че са възможни случаи, когато промени не са възможни след потвърждение на поръчани вече услуги или те са възможни само срещу определена такса. Промени, заявени в по-кратък срок, се възприемат като отказ от поръчаното пътуване и нова заявка. Поръчка на допълнителни услуги: ако клиентът желае да закупи допълнителни услуги или промени вече закупени такива след окончателното плащане на пътуването, се налага такса-услуга в размер 25 евро на човек. Под допълнителни услуги се има предвид екскурзия на място, билети за театър, трансфери и др.
Отказ от пътуване:
При отказ от пътуване или услуга до 45 дни преди началната дата на тура или услугата се губи платения депозит. При отказ до 30 дни преди отпътуване или услугата се губи 50% от цената на пътуването или услугата. Ако пътуването или услугата бъде анулирано в срок по-кратък от 30 дни преди тръгване се губи пълната цена на тура. Следва да се вземе под внимание и дали пътуването не се извършва през висок сезон или по-специално време, когато отказ от пътуването е невъзможен след потвърждение.
Внимание: в случаите, когато пакетен ангажимент, хотелска резервация или самолетни билети са обвързани от по-строги изисквания, то тези изисквания ще важат преимуществено и ще бъдат съобщени на клиента при резервацията им. Когато един пътуващ желае все пак да осъществи пътуването, цената на тура ще бъде актуализирана в съответствие с новия брой пътуващи (например е възможно анулиране на отстъпка за група, плащане на добавка за единична стая и др.). Срокът за възстановяване на суми е 30 дни.
Застраховка по време на пътуването:
Туроператорът задължително предлага на туриста сключването на застраховка "медицински разходи при болест и злополука на туриста" от името и за сметка на лицензиран застраховател при пътувания извън страната. Такава застраховка не се сключва, когато туристът представи пред туроператора валидна полица за сключена дългосрочна застраховка "медицински разходи при болест и злополука на туриста", чийто период на валидност обхваща и периода на договора за конкретното пътуване. Възможни са по-специални условия за хора над 70-годишна възраст.
Важно! Цената е на човек в двойна стая. Ако пътувате сам(а), трябва да платите за настаняване в единична стая при поръчка на пътуването, дори и да имате желание да делите двойна стая с непознат човек от групата. Дали има възможност за делене на стая се потвърждава след като се запишат всички участници в групата. Ако е налице такава възможност и двете страни се съгласят, платената сума за единично настаняване ще бъде върната.

Карта
Детайли

Ден 1. Пристигане в Алжир

Пристигане и посрещане на летището в Алжир. Панорамна обиколка на града. Посещение на центъра на града, Паметника на мъчениците и Голямата поща на централния площад. Вечеря и трансфер до летището за вечерен полет към Джанет.

Ден 2. Джанет – Ел Бердже

Пристигане в Джанет и трансфер до хотела за настаняване и почивка. Късно потегляне към Ел Биред, където ерозията е допринесла за формирането на изумителния пейзаж изпълнен с каменни и пясъчни образувания, които постоянно се променят.

В една от долините, най-вероятно ще се натъкнем на номадски лагер. Вечеря и нощувка на палатки.

Ден 3. Ел Бердже – Тинмерцуга

Закуска и потегляне от платото Тадрарт, където ще открием както множество пясъчни и каменни образувания, формирали се през годините, така и огромни пясъчни дюни с най-различни цветове. Ще посетим археологически находки, показващи ни рисунки от епохата на неолита, както и други следи от праисторическия човек. Вечеря и нощувка на палатки в подножието на Голямата дюна в Тинмерцуга.


Ден 4. Тинмерцуга – Ин Джарен

Пейзажът днес отново ще ни изненада с множеството скали, долини и пещери, където праисторическите хора са живяли и изобразявали най-различни представители на животинския свят по стените. Докато прекосяваме каньона, ще посетим и някои от тези скални рисунки. Вечеря и нощувка на къмпинг около голям огън.

Ден 5. Ин Джарен – Тин Ресу – Тигаргарет – Джанет

Потегляне сутринта, през една от най-красивите отсечки на този тур. Минаваме през Тин Ресу, където ще видим известната скална рисунка изобразяваща лов на лъвове. Обяд и посещение на Тигаргарет, чийто пейзаж търпи непрестанни промени, както и на находката позната като „плачещите крави”. Вечеря придружена от традиционна музика и нощувка в хотел в Джанет.

Ден 6: Джанет - Дидер - Ихрир

Пустинното ни приключение продължава през Дидер, известен с петроглифите си, до оазиса Ихрир, където оставаме да пренощуваме.

Ден 7. Ихрир – Исендилен – Арг Адмер – Тикубавине – Джанет

Рано сутринта потегляме към Исендилен, където посещаваме каньона и езерата, с които е познат регионът. Обяд и посещение на Тикубавине – вълшебен лабиринт от каменни образувания. Пътешествието днес приключва в Арг Адмер, където може да се насладим на величествените пясъчни дюни. Вечеря и нощувка в хотел.

Ден 8. Джанет – Алжир

Сутришен полет  до Алжир,  трансфер до хотела за настаняване и почивка.

Ден 9. Заминаване

Трансфер до летището и заминаване

/ за престой на човек
Продължете

Сподели офертата с приятели

 

Последен шанс за резервация

ПРИЕМАМ БИСКВИТКИТЕЗа да Ви представим нещата по-добре, този сайт използва бисквитки. Използвайки тази страница Вие се съгласявате с използването на бисквитки. В публикуваната политика за бисквитките може да прочетете и да научите за използването им. Вижте политиката за