Почивка в

Програма: ПОЧИВКА В СЕВЕРЕН КИПЪР С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ

Самолет
8 дни / 7 нощувки
Северен Кипър, Кипър
от 0.00 лв.
Запитване


ПОЧИВКА В СЕВЕРЕН КИПЪР
С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ
ПОЛЕТИ: ВСЯКА НЕДЕЛЯ
8 ДНИ / 7 НОЩУВКИ

Програма

Ден 1

Полет София – Ларнака. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Свободно време.
 
Ден 2
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия Гирне с включен обяд (45 евро на човек). Отпътуване към Белапаис - в планината над Кирения – едно от най-красивите селища с прочутото едноименно абатство, което датира от 14-ти век. В запазената до днес зала се провеждат фестивали на класическата музика. Разходка по забележителното киренийско пристанище - Гирне, от чиято тераса ще видите яхти от цял свят. От другата страна на пристанището се намират каменните къщи на някогашния венециански квартал.
След обиколката ще имате свободно време да седнете в някое от живописните кафенета или да посетите многобройните магазини. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 3
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до полуостров Карпаз с включен обяд и спирка за плуване ( 50 евро на човек). Посещение на базиликата Света Троица от 6-ти век, която се намира в село Сипахи. По пътя ще правим спирка за фотопауза на красивите гледки, които се откриват на хоризонта. Полуостровът завършва с нос Зафер или Св. Андрей.
В края на разходката ще посетите манастира на светеца Андрей Първозвани, един от най-значимите на острова, защото има извор/аязмо с целебна вода. Според легенда, самият апостол веднъж насочил моряците от един кораб да потърсят изворите именно на полуострова, за да излекуват слепотата на капитана. Те открили на това място кладенци и чудото се случило и за благодарност всички приели християнството.
Ще видите дългия 2 километра пясъчен плаж, който все още е непокътнат и се намира на територията на национален парк. Тук снасят яйцата си големите морски костенурки Карета-Карета. Ще имате свободно време за обяд както и време за плуване в Средиземно море. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 4
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Фамагуста с включен обяд и спирка за плуване (50 евро на човек). Градът се счита за най-големия търговски и промишлен център на Северен Кипър. Ще можете да разгледате Археологическия музей, който притежава богата колекция от икони, повечето от които датират от 18-ти век  и са от църквата Св. Барнабас. Базалтовият воденичен камък, от който са изработени алеите в градината на манастира, е от района на Енкоми; другите колони и плочи, с които е изграден той, са от град Саламис. Стаите, в които са живеели монасите в момента са превърнати в музей. Ще посетите и останките на древния Саламис, основан от ахейците, чиито племена са дошли от Анадола и Гърция и са се интегрирали със сицилианците по време на емиграцията от края на Бронзовата епоха. След това турът продължава с посещение на катедралата Св. Никола, която е била построена в периода 1298 - 1312 г. и е една от най-красивите готически сгради в цялото Средиземноморие. Свободно време за самостоятелна разходка в пределите на стария град Фамагуста, да се полюбувате на пейзажите, архитектурата и да опитате сладоледа по оригинална турска рецепта. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 5
Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Никозия/ Лефкоша (35 евро на човек). Ще имате възможността да разгледате столицата на две държави: Кипър/ южната гръцка част/ и турската република Северен Кипър.
Историческият център на града се намира между стените на стара венецианска крепост от 16 век, чиито стени са с дължина около 5 км. Три врати, носещи имената на важни селища на острова - Кирения, Пафос и Фамагуста, са отвеждали към града. Една от тях е единствената гранична порта между двете страни.
Ще посетим някои от историческите и архитектурни паметници: джамията Селимие – бившата готическата катедрала Света София; големият хан – Керван сарай/стара източна гостилница/; Покрития пазар - Бандабулия; площад Ататюрк с венецианската колона.
Свободно време за самостоятелна разходка из пазарите и различните занаятчийски работилници. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия разходка с яхта с включен обяд и спирка за плуване (45 евро на човек). Ако искате да се насладите на Кирения по време на почивката си, определено трябва да опитате нашите разходки с лодка в Кирения. От момента, в който започнете пътуването си от пристанището, красотата на морето и уникалната гледка към крайбрежието на Кирения, ще Ви очароват, а вдишването на спокойния въздух ще отведе душата Ви на съвсем различни места. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 7
Закуска. Свободно време. Възможност за Традиционна Кипърска вечер в таверна (цена 40 евро на човек).
Едно прекрасно изживяване в типично кипърско заведение. Вечеря с уникални кипърски мезета и великолепни кипърски кебаби, придружени от традиционна турска музика. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 8
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Ларнака. Полет за София.
 
--------------
Полетно разписание с АК Bulgaria Air:
FB 855 СОФИЯ - ЛАРНАКА 09:00 11:05  
FB 856 ЛАРНАКА - СОФИЯ 16:00 18:20
*Възможна е промяна в полетното разписание и размера на летищните такси от страна на авиокомпанията.
Цената включва:
  • Самолетен билет София-Ларнака-София с AK България Ер
  • Летищни такси
  • 1 бр багаж до 23 кг + 1 бр ръчен багаж до 8кг
  • Трансфер летище – хотел – летище
  • 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване – закуска/ закуска и вечеря/ all inclusive/ ultra all inclusive
  • Представител на място на български език
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит на отговорност 10 000 евро
Цената не включва:
  • Допълнителни екскурзии – заплащат се предварително в България. Екскурзиите се провеждат на български език
  • По желание - Застраховка „Отмяна на пътуване”
Допълнителни екскурзии на български език:
-Целодневна екскурзия Гирне с включен обяд – 45 евро на човек
-Целодневна екскурзия до полуостров Карпаз с включен обяд и спирка за плуване - 50 евро на човек
-Целодневна екскурзия до Фамагуста с включен обяд и спирка за плуване - 50 евро на човек
-Полудневна екскурзия до Никозия - 35 евро на човек
-Целодневна екскурзия разходка с яхта с включен обяд и спирка за плуване - 45 евро на човек
-Традиционна Кипърска вечер в таверна - 40 евро на човек

Начин на плащане:
-Депозит 30% сумата при резервация;
-Доплащане до 30 дни преди заминаване.

Необходими документи:
-Международен паспорт
-За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации към момента!

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
До 60 дни от датата на заминаване – без неустойка
От 59 дни до 30 дни – размера на депозита
От 29 дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
*Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите на България и Кипър. В такъв случай туроператора се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, не по-късно от 7 работни дни.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Кипър.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло е подходящо и за лица с ограничена подвижност.
 
Вид използван транспорт: Самолет и (Кола/Автобус/Микробус)

Забележки:
* Няма минимален брой участници за осъществяване на пътуването
* Бебета до 2-годишна възраст, пътуват без място в самолета, срещу такса от 100 лева
* Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.