Екскурзии Ирландия

Полезна информация за Ирландия

Ирландия

Разположена на 5/6 от територията на красивия остров Ирландия (третия по големина на Стария континент), Република Ирландия е една от най-пленителните туристически дестинации в Европа. Величествени замъци, спираща дъха природа и висок жизнен стандарт– така накратко можем да опишем една от най-развитите страни на Стария континент. Тя се простира на площ от 70 831 кв.км, от които 1 417 кв.км са заети от вода. Популярна още като Ейре, страната граничи с очарователната си съседка Северна Ирландия, която заема останалата 1/6 от площта на острова и е една от четирите съставни части на Обединеното Кралство.

Ирландия е така завладяваща с прекрасния си фолклор, гордите и приятелски настроени ирландци и прочутата местна бира. От красиво насечената брегова линия и чудните заливи, до великолепните зелени пейзажи, изпъстрени с реки и езера, тази приказна страна е една от най-красивите в света и всяко нейно кътче си заслужава да бъде опознато. Страната е разделена на 4 провинции и общо 26 графства, между които Дъблин, Уиклоу, Уексфорд, Корк и др., а най-големите градове са столицата Дъблин и Корк, в които е концентрирано по-голямата част от населението.

Сред най-посещаваните туристически места са приказният залив Галуей, скалите на Мохер, които се извисяват на страховитата височина от 215 м над буйните води на Атлантическия океан, Аранските острови, прочутият замък Малахайд от 12 в, в който днес се излага част от колекцията на Националната галерия, Замъкът Бларни, Националният парк Конемара, абатството Килмор, манастирът Клонмакноа и още куп други интересни места, които ще ви отдведат в един спокоен и зелен свят от приказките. Ирландия е готова да ви посрещне топло и да ви подари наистина незабравими моменти е емоции.