Екскурзии Колумбия

Полезна информация за Колумбия

Колумбия

След десетилетия наред на гражданска война, днес Колумбия тръпне в очакване светът отново да я преоткрие. Дълго време носеща имиджа на страна с висока престъпност и засилен наркотрафик, днес латиноамериканската държава се превръща във все по-безопасна и атрактивна туристическа дестинация.

Разнообразието на Колумбия е наистина невероятно – погледът се рее над гъсти тропически джунгли, обширни кафеени плантации и екзотични карибски плажове. Уникалният микс от красиви колониални градове, контрастиращи на модерните градове с блестящи и издължени небостъргачи е наистина впечатляващ.

Несъмнено най-косополитният град е столицата Богота. Кацнала на 2 600 м надморска височина, в подножието на планините Гуадалупе и Монсерат, многомилионната столица е третата по височина на разположение в света. Бедни квартали, които контрастират на богатите, изобилстващи с луксозни магазини, кафенета и нощни клубове квартали, зелени паркове и прелестни градини и куп музеи и интересни исторически забележителности – пулсираща Богота ще ви грабне още първия миг с оживения си ритъм и невероятна атмосфера.