Екскурзии Латвия

Полезна информация за Латвия

Латвия

Като повечето бивши съветски републики, Латвия успя да изгради свой нов и модерен облик, който днес я превърща в една енергична и изпълнена с живот страна. Останала в страни от масовия туризъм, тя все още е загадка за голяма част от туристите. Но тези, които се запътят към нея с определени очаквания и нагласи, още щом я опознаят, осъзнават, че са открили едно истинско съкровище.

Когато набелязвате маршрута си из страната, задължително включете Рига – великолепна европейска столица. Още в първия миг, ще ви грабне с уютните малки улички и прекрасната архитектура и забележителности. Ако пък ви се прииска да си починете от забързания ритъм, се отправете към някое от живописните исторически села, в които времето сякаш е спряло.

Латвия ще ви очарова и с все още недокоснатите от туризма чудни природни кътчета, на които можете да се наслаждавате през цялата година. Лятото е чудесен повод да се насочите към морските курорти, разположени на приказното балтийско крайбрежие. По това време на годината, се случва нещо необикновено – латвийците сякаш се пробуждат от дълъг зимен сън и с пълни шепи започват да грабят от живота  – денят започва в 4 сутринта, а нощта се спуска в полунощ – едно наистина необикновено явление.