Екскурзии Люксембург

Полезна информация за Люксембург

Люксембург

Разположена между Белгия, Германия и Франция, Люксембург несъмено е една от най- очарователни дестинации в Европа. Макар и сред най-малките страни на Стария континент, Великото Херцогство се гордее със своята богата и пъстра история, изпълнена с много войни, падения и победи. Независимият дух на люксембургци ще усетите най-силно в техния девиз: „Искаме да останем такива, каквито сме”. Днес те наброяват близо 440 000 души и по-голямата част от тях населяват предимно живописните градчета и селца извън столицата Люксембург. Те са горди, че страната им е една от шестте основателки на Европейския съюз и днес се нарежда на челно място по висок жизнен стандарт сред страните-членки.

Макар и едва забележима на картата на Европа, тази живописна страна е изненадващо богата на приказна и разнообразна природа. Страната условно се разделя на две части: северна, наречена Ослинг и южна – Гутланд. Ако сте любители на природата, за вас ще бъдат истинска наслада да се озовете в Ослинг,  любувайки се на гледките към зелените северни Ардени, които нежно се сливат с наситени гористи местности и красиви долини. Когато посетите южната част Гутланд, ще ви направи впечатление, че индустрията е много по-развитита и там е концентрирана по-голямата част от населението.

Няма как да подминете и столицата Люксембург. Какво е необходимо да знаете за нея – днес тя е един от най-развитите градове в Европа, водещ банков и административен център и седалище на Европейската инвестиционна банка, Европейския съд и Европейската сметна палата. Към всичко това прибавяме пленителна архитектура, прекрасни забележителности и живописни гледки, които ще ви заредят с много приятни емоции.