Екскурзии Макао

Полезна информация за Макао

Макао
Най-добре познат в световен мащаб като "Вегас на Китай", специалният административен район Макау наистина е мекка на хазарта и блясъка. Но градът е много повече от това. Португалска колония за повече от 300 години, това е град на смесени култури. Древните китайски храмове седят по улиците, павирани с традиционни португалски плочки. Звукът от кантонски изпълва въздуха по улиците с португалски имена. Можете да хапнете китайски конге за закуска, да се насладите на португалски обяд от зеленчуци caldo verde и бакалау (треска) и да хапнете на хибридни ястия от маканез като мини (говеждо месо или свинско, често сервирано над ориз).

В полуостров Макау се намира старият градски център, където колониални руини се намират в съседство с нови хубави бутици. По-на юг са съединените острови Тайпа, Котаи и Колуни. Taipa е славно запазена македонска архитектура, Cotai е домът на новите megacasinos и Coloane е облицована с колониални села и хубави плажове.

Макау (китайски: 澳門, кантонски: [ōu.mǔːn], / məkaʊ / (За този звук слушайте), португалски: Макао), официално специалният административен район Макау на Китайската народна република, е автономна територия от западната страна от устието на Перлената река в Източна Азия. Заедно с Хонг Конг, Гуанджоу, Шенжен, Жухай и няколко други големи града в Гуангдонг, територията формира основна част от Метрополията на делтата на Перлената река, най-населената зона в света. С население от 650 900 души на площ от 30,5 км2 (11,8 кв. Мили) е най-гъсто населеният регион в света.

Макау преди това е била колония на португалската империя, след като Мин Китай наема територията като търговска поща през 1557 г. Първоначално управлявана под китайски авторитет и суверенитет, Португалия получила вечни права на окупация за Макао през 1887 г. Макау остава под португалски контрол до 1999 г., когато се върна в Китай. Като специален административен район Макау поддържа отделна политическа и икономическа система, с изключение на континентален Китай.

Макау е хазартната столица на света. Икономиката му е силно зависима от хазарта и туризма, като най-големите приходи от игри са от 2006 г. насам. Той има много висок индекс на човешкото развитие и четвъртата най-голяма продължителност на живота в света. Макау е сред най-богатите региони в света и БВП на глава от населението Паритетът на покупателната способност е по-висок от този на всяка страна в света