Екскурзии Македония

Полезна информация за Македония

Македония

Живописната природа и интересните забележителности, съчетани с близкото отстояние до България и достъпните цени, превърнаха западната ни съседка Македония в една от най-предпочитаните близки дестинации за пътуване.

Ако все още не сте посещавали тази китна страна, застанала в сърцето на Балканите, непременно се отравете към едно от най-посещавани туристически кътчета – прелестният град Охрид, който често е наричан „перлата на Македония”. Съчетал в себе си топлото гостоприемство на местните жители и неописуемата красота на Охридско езеро, градът ще ви зарази с неповторимата си атмосфера. Тук витаят древни исторически традиции, които някак си сливат със спокойствието, лъхащо от необятната водна шир и добротата на местните жители.

Ако сте за първи път в града, е най-добре да се обърнете към местен екскурзовод, който детайлно ще ви запознае с най-интересните кътчета в града. Любителите на красивата природа, могат да си подарят романтична разходка с корабче във водите на Охридското езеро и да се полюбуват на приказни гледки, които си заслужава да бъдат запечатани с фотоапарат. Друга също толкова интересна забележителност е манастирът Св. Наум, разположен сред приказна зеленина на югоизточният бряг на езерото. Можете да си направите екскурзия и до близкия град Струга, който се намира само на 14 км от Охрид. По пътя непременно се отбийте на Билянините извори, една от най-големите атракции в района. И разбира се няма как да отпътувате обратно за България без да посетите македонската столица Скопие – разходете се из забележителностите на града и хапнете вкусна скара преди да отпътувате.