Почивки Естония

Полезна информация за Естония

Естония

Макар и най-малката от трите прибалстийски страни, Естония е една наистина прекрасна и очарователна страна. Независимо дали ще се запътите към някой от крайбрежни градове или китни села, страната ще ви посрещне с усмивка и ще ви запозне с многоликите си културни и природни богатства.

Прочута с космополитната си столица, невероятно красивите замъци и дивната природа, прибалтийската република може да предложи по нещичко на всеки. Ако сте любители на туризма в планината ще бъдете очаровани от необятните зелени гори, които на много места са прорязани от кристално чисти река и езера, а ако искате да покачите адреналина, можете да се впуснете в едно от най-големите водни приключения – кану каякинг. Тези от вас, които обичат морето, е най-добре да се отправят към някои от морските курорти и градчета и да се полюбуват на приказното крайбрежие.

Предприемете ли пътуване до Естония, не пропускайте да посетите столицата Талин, която е като истинска перла в короната. Тук атмосферата е наистина очарователна – очаква ви вълнуваща разходка сред прекрасна архитектура от 14 век, романтични калдаръмени улички и безброй църкви и исторически забележителности. След приятната умора от обиколката на града, можете да отдъхнете в някое от безбройните очарователни ресторантчета и кафенета, наслаждавайки се на атмосферата в столицата. Вскусете и от нощния живот на грузинската столица – градът е наситен с изобилие от нощни клубове и дискотеки, в които купонът никога не спира.