Почивки Панама

Полезна информация за Панама

Панама

Колоритна и удивително красива, Панама е уникална и завладяваща симбиоза от различни културни влияния. Надарена с великолепни природни богатства, интригуваща история и гостоприемно местно население, Панама заслужено се нарежда сред най-добрите туристически дестинации в света.

Панамският канал или „Осмо чудо на света“ е несъмнено най-популярната и впечатляваща атракция в страната. Дългият 80 км канал свързва Атлантическия с Тихи океан.  Днес каналът работи всеки ден през цялата година, а за функционирането му се грижат близо 9000 работници. Посетителите могат с интерес да проследят уникалното преминаване на корабите през шлюзовете от една от наблюдателни трибуни.

Столицата Панама Сити е процъфтяващ мегаполис, изпълнен с богатото архитекурно многообразие и културни забележителности. Изпъстрен с елегантни ресторанти, изобилие от лъскави магазини и куп шикозни клубове, градът завладява всеки посетител, дарявайки го с незабравими емоции.

Панама е рай и за лятна почивка на брега на морето. Една от най-красивите дестинации е екзотичният архипелаг Бокас дел Торо, изпъстрен с шест живописни острови и многобройни малки и красиви необитаеми островчета.